Home » Aan de slag met Nieuws in de Klas » Online Themadossiers » Wat doen we tijdens de lockdown?

Wat doen we tijdens de lockdown?

Optimistisch blijven, schrijven, en naar muziek of podcast luisteren

14 mei 2020

** (De verklaring voor de sterretjes vind je hier.)

Het is niet dat we helemaal binnen moeten blijven. Niet zoals in Italië of Spanje. En zeker nu, met de versoepeling van de maatregelen, kunnen we al wat meer mensen zien. Vier om precies te zijn. Maar aan de kust zijn de stranden en dijken wel verlaten. Ijsjesverkopers, cafés en restaurants hebben geen klanten. Gelukkig is er nog muziek. En podcasts. En kun je je wildste dromen over de toekomst opschrijven.

Omdat wij graag weten wat jullie denken over de themadossiers, zodat we waar nodig kunnen aanpassen en verbeteren, vragen we jullie om dit beoordelingsformulier in te vullen. Alvast hartelijk dank!

 

Eenzaam en verlaten

Elien Prophète toont op StampMedia een fotoreportage van haar eigen verlaten kustgemeente. En het is niet de eenzaamheid die haar het meeste treft, het is de stilte en de rust.

© Elien Prophète

 

Jouw favoriete muziek

Niets verzacht de zeden als muziek. Of in dit geval verzacht muziek het alleen zijn. newsmonkey geeft je tips om al jouw favoriete tracks te (her)ontdekken. 

Foto: newsmonkey

 

De supermarkt

Podcasts bestaan in alle mogelijke vormen, maten en gewichten. rekto:verso maakt er luisterverhalen van. Over hoe een jongen naar de supermarkt moet bijvoorbeeld, maar hoe dat simpele gegeven ineens anders aanvoelt met een virus dat achter elke hoek komt loeren. En je kunt er tegelijkertijd een stripverhaal bij lezen. 

 

© Telma Lannoo

 

Solarpunk

Op MO* legt Wendy Wuyts uit dat Solarpunk een literair genre is waarbij positieve verhalen over de nabije of verre toekomst ingezet worden voor een gezondere planeet. Zij vraagt aan jullie om die te schrijven, om te dromen over hoe de dingen er beter kunnen uitzien. Met Solarpunk kun je je verbeelding de vrije loop laten gaan, en tegelijkertijd je kennis over technologie of een circulaire economie (wat?) bijschaven. 

(CC BY-NC 2.0) Roy

 

Vragen en discussiepunten

Hoe voelt de lockdown voor jou aan? Word je er helemaal gek van, of kun  je je best vermaken? 


En hoe vermaak je je dan? Met muziek? Games? Podcasts? Gezelschapsspelletjes? Verveling?


En als je je niet vermaakt, omdat je te klein woont, of omdat er nog zussen en broers rondlopen,  of om wat voor reden dan ook, wat doe je dan? 


Heb je er al eens aan gedacht om te schrijven? Wat er in je omgaat, of wat je denkt over dit of dat?


Wat zijn jouw dromen voor de toekomst?  Aanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.