Aanmelden

Nog geen account?
klik hier om te registreren.

Wat is Nieuws in de Klas?

Nieuws in de Klas is het media-educatief project van de Vlaamse Nieuwsmedia met de steun van Vlaams minister van Media. Het project stelt scholen en leerkrachten van het secundair onderwijs gedurende 1 schoolweek (5 dagen)  kranten ter beschikking.  Kranten aanvragen kan zolang de voorraad strekt.

  • Nieuws in de Klas is de ideale manier om te werken aan mediawijsheid in de klas

  • Per 15 leerlingen voorziet de Vlaamse Nieuwsmedia 1 standaardkrantenpakket van 15 papieren kranten: 1 exemplaar van De Tijd en telkens 2 van De Standaard, Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen, De Morgen en 3 exemplaren van Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.
  • Nieuws in de Klas is bruikbaar in alle onderwijsvormen vanaf de laatste graad van het lager onderwijs
  • Nieuws in de Klas voorziet in een uitgebreide lessendatabank met opdrachten op verschillende niveaus. Er is aandacht voor papieren en digitale kranten, maar ook onafhankelijke nieuwssites en sociale media. 
     
  • Naast oplossingen bij de opdrachtenbundels en didactische tips biedt de Vlaamse Nieuwsmedia de leerkrachten ook aanvullend lesmateriaal  (lesvoorbereidingen van collega’s, de geschiedenis van het Vlaamse krantenlandschap, etc.).