Aanmelden

Nog geen account?
klik hier om te registreren.

Wat is Nieuws in de Klas?

Nieuws in de Klas is het media-educatief project van de Vlaamse Nieuwsmedia, The Ppress, Media.21 en Mediawijs met de steun van de Vlaamse Overheid. Het project stelt scholen en leerkrachten van het lager en secundair onderwijs gedurende 1 schoolweek (5 dagen) een papieren en digitaal nieuwspakket ter beschikking én het hele jaar door themadossiers van Media.21. 

Goed om weten

  • We voorzien 1 papieren nieuwspakket per klas per dag voor een week. Per dag ontvang je met het papieren nieuwspakket: 1 exemplaar van Metro, 2 exemplaren van De Tijd, 3 exemplaren van De Standaard, 3 exemplaren van Het Belang van Limburg, 3 exemplaren van Gazet van Antwerpen, 3 exemplaren van De Morgen, 3 exemplaren van Het Laatste Nieuws en 3 exemplaren van Het Nieuwsblad. Er wordt per pakket ook 1 exemplaar van Humo en Knack voorzien (geleverd op woensdag). Elk papieren nieuwspakket bestaat dus uit 21 kranten per dag en 2 magazines per week.
  • Leerkrachten kunnen een digitaal nieuwspakket bestellen voor hun klas. De digitale kranten en magazines kunnen gelezen worden via de websites www.tijd.be, www.standaard.be, www.hbvl.be, www.gva.be, www.demorgen.be, www.hln.bewww.nieuwsblad.be, www.knack.be en www.humo.be.  Een gezamenlijke login voor deze websites kan worden aangevraagd via het bestelformulier op deze website. De geldigheidsperiode van de logins wordt gekoppeld aan de startdata voor de papieren nieuwspakketten. 

  • De themadossiers van de onafhankelijke nieuwssites (Apache, Charlie Magazine, DeWereldMorgen.be, Doorbraak.be, MO*/MO.be, newsmonkey, rekto:verso en StampMedia) kan je het hele schooljaar door raadplegen via de website van Nieuws in de klas. 
  • Nieuws in de Klas is bruikbaar in alle onderwijsvormen vanaf de derde graad van het lager onderwijs

Bestel je nieuwspakket.