Startdata

 

In het schooljaar 2023-2024 kan je op 9 momenten een nieuwspakket ontvangen in de klas . Wij noemen deze momenten startdata. We voorzien 2 soorten pakketten: eentje op maat van 10-14 jarigen en eentje voor 14-18 jarigen. Check zeker eerst even wat deze pakketten inhouden voor je bestelt!
 
Je begint op een maandag en krijgt telkens 5 opeenvolgende schooldagen (1 week) papieren kranten en/of magazines in de klas. Je ontvangt ook een digitale login om alle kranten en magazines online te ontdekken. Daarna ontvang je nog twee weken digitale toegang tot de kranten en magazines. Enkel op feestdagen en op sommige brugdagen worden er geen kranten en magazines geleverd. 

De online themadossiers van de onafhankelijke nieuwssites en het audiovisueel materiaal van VRT en Het Archief voor Onderwijs kan je het hele schooljaar door zo raadplegen via de website van Nieuws in de klas. 

Opgelet!

Je kan per school maximaal 4 startmomenten kiezen om aan de actie deel te nemen. Overleg dus met jouw collega’s over het ogenblik waarop je met de nieuwsmedia werkt. Zo krijgen ook andere leerkrachten en leerlingen de kans om met de verschillende nieuwsmedia te werken.

Aanvragen voor een heel schooljaar lang moeten we helaas weigeren. We voorzien per klas 1 periode van 1 week met twee aansluitende weken met enkel een digitaal pakket. Uiteraard kunnen verschillende klassen van de school wel op hetzelfde moment met het nieuwspakket werken.

 

In 2023-2024 kan je een nieuwspakket aanvragen voor volgende periodes:

Bestellen kan vanaf 13 oktober 2023

Periode 1 13 november – 1 december 2023
Periode 2 4 december – 22 december 2023
Periode 3 8 januari – 26 januari 2024
Periode 4 22 januari – 9 februari 2024
Periode 5 19 februari – 8 maart 2024
Periode 6 11 maart – 29 maart 2024
Periode 7 15 april – 3  mei 2024
Periode 8 13 mei – 31 mei 2024
Periode 9 27 mei – 14 juni 2024
   
   
   


Aanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.