Home » Partners

Partners

Nieuws in de Klas is een initiatief van Mediawijs, Vlaamse Nieuwsmedia, We Media, Media.21, Meemoo en VRT NWS met KLAAR met de steun van de Vlaamse Overheid. 

De verschillende partners slaan de handen in elkaar om kinderen en jongeren te laten proeven van een brede waaier aan nieuwsbronnen, het hele schooljaar lang.  

Mediawijs

Mediawijs is het Vlaamse Kenniscentrum Mediawijsheidvan de Vlaamse overheid en imec vzw. Mediawijs helpt de inwoners van  Vlaanderen en Brussel om bewust, actief, kritisch en creatief mediate gebruikenom deel te nemen aan onze maatschappij.  

Meer info? Neem een kijkje op www.mediawijs.be

Logo Mediawijs

Vlaamse Nieuwsmedia

Vlaamse Nieuwsmedia is de associatie van de Vlaamse nieuwsuitgevers.Vlaamse Nieuwsmedia wil de toekomst van de Vlaamse nieuwsbedrijven faciliteren door aan haar leden diensten te verstrekken die de bevordering van hun economische, commerciële en financiële belangen beogen. 

Vlaamse Nieuwsmedia vertegenwoordigt de leden-uitgevers DPG Media, Mediafin en Mediahuis. Vlaamse Nieuwsmedia staat bovendien open voor andere leden.

Vragen? Neem een kijkje op www.vlaamsenieuwsmedia.be

WE MEDIA

WE MEDIA is de vereniging van uitgevers van de Belgische periodieke pers en telt vier departementen: B2B Press (vakbladen), OPPAb (Online Professional Publishers Association), Febelmag (publieksbladen) en Free Press (gratis pers).

Als beroepsvereniging verdedigt WE MEDIA de morele en materiële belangen bij de verschillende overheden. Zij werkt aan het verbeteren van de kennis over de magazinesector en verzorgt de promotie naar de wereld van de professionelen en het grote publiek.

Sinds schooljaar 2017-2018  is WE MEDIA betrokken bij Nieuws in de klas met ondermeer Humo, Knack, De Zondag en Metro. 

 

Media.21

Media.21 overkoepelt de belangrijkste digitale media in Vlaanderen: ApacheCharlie MagazineDeWereldMorgen.be, Doorbraak.be, MO*/MO.be,  newsmonkey, rekto:verso en StampMedia. 

Meer informatie? Neem een kijkje op www.media21.be. Of neem een kijkje op de afzonderlijke websites van de onafhankelijke nieuwssites.

Het Archief voor Onderwijs van Meemoo

Op Het Archief voor Onderwijs, een onderwijsplatform van Meemoo, vind je als leerkracht een rijk aanbod aan kwalitatief audiovisueel materiaal. Het online onderwijsplatform biedt toegang tot video- en audiofragmenten van landelijke en regionale omroepen, maar ook van diverse cultuur- en erfgoedinstellingen. Het materiaal op de beeldbank wordt speciaal geselecteerd door leerkrachten en educatieve partners, volledig op maat van het onderwijs.

Ben je geprikkeld? Kom hier nog meer te weten over Het Archief voor Onderwijs !

 

 

VRT NWS – KLAAR

Met het nieuwe project KLAAR wil VRT NWS samen met Het Archief voor Onderwijs en Smartschool content aanreiken die in de klas gebruikt kan worden: inhoudelijk op maat van jongeren, in een klare taal en met een hedendaagse beeldtaal. KLAAR wil jongeren niet alleen inzicht en context bieden bij de actualiteit, maar hen ook leren om kritisch, doelgericht en bewust om te gaan met de media.

Bekijk KLAAR. 

 Aanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.