Home » Partners

Partners

Nieuws in de Klas is een initiatief van Mediawijs, Vlaamse Nieuwsmedia, WE MEDIA, Media.21, Meemoo en VRT NWS met KLAAR met de steun van de Vlaamse Overheid. 

De verschillende partners slaan de handen in elkaar om kinderen en jongeren te laten proeven van een brede waaier aan nieuwsbronnen, het hele schooljaar lang.  

Mediawijs

Mediawijs is het Vlaamse Kenniscentrum Mediawijsheidvan de Vlaamse overheid en imec vzw. Mediawijs helpt de inwoners van  Vlaanderen en Brussel om bewust, actief, kritisch en creatief media te gebruiken om deel te nemen aan onze maatschappij.  

Meer info? Neem een kijkje op www.mediawijs.be

   

Vlaamse Nieuwsmedia

Vlaamse Nieuwsmedia is de associatie van de Vlaamse nieuwsuitgevers.Vlaamse Nieuwsmedia wil de toekomst van de Vlaamse nieuwsbedrijven faciliteren door aan haar leden diensten te verstrekken die de bevordering van hun economische, commerciële en financiële belangen beogen. 

Vlaamse Nieuwsmedia vertegenwoordigt de leden-uitgevers DPG Media, Mediafin en Mediahuis. Vlaamse Nieuwsmedia staat bovendien open voor andere leden.

Vragen? Neem een kijkje op www.vlaamsenieuwsmedia.be

WE MEDIA

WE MEDIA is de vereniging van uitgevers van de Belgische periodieke pers en telt vier departementen: B2B Press (vakbladen), OPPAb (Online Professional Publishers Association), Febelmag (publieksbladen) en Free Press (gratis pers).

Als beroepsvereniging verdedigt WE MEDIA de morele en materiële belangen bij de verschillende overheden. Zij werkt aan het verbeteren van de kennis over de magazinesector en verzorgt de promotie naar de wereld van de professionelen en het grote publiek.

Sinds schooljaar 2017-2018  is WE MEDIA betrokken bij Nieuws in de klas met ondermeer Humo, Knack, De Zondag en Metro. 

Media.21

Media.21 overkoepelt de belangrijkste digitale media in Vlaanderen: ApacheDeWereldMorgen.be, Doorbraak.be, MO*/MO.be,  newsmonkey, rekto:verso,  StampMedia en Eos Wetenschap

Meer informatie? Neem een kijkje op www.media21.be. Of neem een kijkje op de afzonderlijke websites van de onafhankelijke nieuwssites.

Meemoo met Het Archief voor Onderwijs en Uitgeklaard

Wil je graag lesgeven over de actualiteit? Dan vind je op Het Archief voor Onderwijs, een onderwijsplatform van meemoo, een rijk aanbod aan kwalitatief audiovisueel materiaal. Wekelijks verschijnen er twee Uitgeklaard-collecties op het platform, waarin de redactie telkens een thema uit de actualiteit toelicht met heldere filmpjes en fragmenten. Bij die collectie vind je als leerkracht soms ook lestips en je kan ze ook rechtstreeks doorgeven aan je leerlingen in het secundair, om zelfstandig te bekijken.

Het online onderwijsplatform put voor de Uitgeklaard-collecties over de actualiteit uit duizenden video- en audiofragmenten van Vlaamse en regionale omroepen, maar ook van diverse cultuur- en erfgoedinstellingen. Het materiaal – dat permanent op het platform beschikbaar blijft – wordt speciaal geselecteerd door leerkrachten en educatieve partners, op maat van het onderwijs.

Ben je geprikkeld? Kom hier nog meer te weten over Het Archief voor Onderwijs !

 

     

     

 

VRT Educatie 

De VRT heeft een breed-educatieve rol. Ze draagt bij tot de mediawijsheid van de Vlaamse mediagebruikers en zet in op documentaire.

Meer info over de educatieve rol van VRT?

Meer weten over de EDUbox

 

   

BRUZZ

BRUZZ is sinds 20 april 2016 het mediamerk van de vzw Vlaams-Brusselse Media. BRUZZ manifesteert zich online, op radio en tv en in print als de referentie voor Brussel. BRUZZ heeft ook een online nieuwskanaal voor kinderen van 9 tot 13 jaar, namelijk BRUZZKet. De bijdragen op BRUZZ Ket komen tot stand in samenwerking met de kinderen zelf.

www.bruzz.be
www.bruzzket.be

Wablieft?

Wablieft wil de wereld begrijpelijk maken voor iedereen. Met nieuws dat eenvoudig en duidelijk is. Eén op vijf Vlamingen heeft moeilijkheden om teksten te lezen. Eén op vier Vlamingen haakt af als lezen iets meer moeite kost. De doelstelling van Wablieft is om beide problemen aan te pakken. Lezers die graag vlot leesbare teksten lezen, komen aan hun trekken met de Wablieft-krant, de Kleine Wablieft en de Wablieft-boeken.

www.wablieft.be

 Aanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.