Home » Aan de slag met Nieuws in de Klas » Lesmateriaal » Doe mee met de Nieuws in de Klas Challenges 

Doe mee met de Nieuws in de Klas Challenges 

Mediawijs, Mediaraven, StampMedia en HUJO dagen jongeren uit het secundair onderwijs en hun leerkrachten uit om het hele schooljaar door als echte Nieuwsmakers, Feitencheckers en Opiniemakers aan de slag te gaan. 

Als kers op de taart kan je met je klas meedingen naar de titel van beste Nieuwsmakers, Feitencheckers of Opiniemakers via de Nieuws in de Klas Challenges. Deelnemen kan vanaf februari 2023.

Challenges voor secundair onderwijs 

Is jouw klas wel te vinden voor een challenge? En wil je kans maken op een van de mediawijze prijzen? Neem dan dit voorjaar deel aan een van de drie challenges: 

 1. Maak zelf een nieuwsitem –  eerste graad secundair onderwijs
  Jongeren maken een nieuwsitem over ons jaarthema ‘nieuwe technologie’. Het is aan jouw  klas om  zo creatief mogelijk te zijn. Dat kan met een artikel, maar ook met een vlog, reportage, TikTok, Instagram story, podcast enz… Alles kan! Zolang ze maar als echte journalisten te werk gaan. Meedoen kan tot en met 31 maart 2023.

 2. Wie zijn de beste Factcheckers? – tweede graad secundair onderwijs
  Met deze challenge dagen we leerlingen van de tweede graad secundair onderwijs uit om als echte factcheckers te werk te gaan. Samen met je klas voer je verschillende factchecks uit om zo de beste factcheckers van Vlaanderen gekroond te worden. De challenge loopt tot en met 10 maart 2023. Challenge Feitencheckers | Mediawijs
 3. Overtuig beleidsmakers van jouw ideeën – derde graad secundair onderwijs
  Met deze challenge dagen we leerlingen van de derde graad secundair onderwijs uit om beleidsmakers te overtuigen van hun idee. Originele ideeën, maar ook jullie mening op een correcte manier kunnen overbrengen staan daarbij centraal. Onze jury is immers gevoelig voor drogredenen…
  Inzendingen kunnen ingediend worden tot en met vrijdag 21 april 2023

Wegwijs in nieuws, feiten en opinies

Leerkrachten kunnen zich met hun klas voorbereiden aan de hand van verschillende methodieken, online filmpjes en opdrachten. Daarmee kan in elke graad gewerkt worden aan kritische vaardigheden zoals omgaan met nieuws, online informatie en meningen vormen.  

Het aanbod van Nieuws in de Klas bestaat uit:Aanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.