Home » In de kijker » Journalist in de klas

Journalist in de klas

Altijd al willen weten hoe het is om journalist te zijn? Of hoe je dat precies wordt? Wat vinden journalisten leuk aan hun job en wat niet? Ontdek het samen met je leerlingen via een reeks interviews met ervaren journalisten uit de Vlaamse media.

In deze aflevering vertelt journaliste Keltoum Belorf van DeWereldMorgen over haar journalistieke engagement.

In deze aflevering vertelt journaliste Anouk Torbeyns van StampMedia over haar professionele parcours. 

In deze video maak je kennis met journaliste en podcaster Silke Vandenbroeck van Metro

In deze video maak je kennis met Kenneth Dee, technologie-expert bij DPG Media

Er komen elke week nieuwe interviews bij, dus kom zeker terug voor meer!

Hebben je leerlingen zelf ook prangende vragen voor onze journalisten? Stuur ons een mailtje via info@nieuwsindeklas.be en wie weet gaan jouw leerlingen binnenkort aan de slag als interviewers. 

Klasopdrachten – Ga zelf aan de slag als journalist

Bekijk de video’s van Journalist in de Klas en bespreek met je leerlingen. Wie in de klas ziet het zitten om journalist te worden? Welke elementen spreken hen aan en welke niet?

Laat je leerlingen zelf in de rol kruipen van journalist! Ga op zoek naar leuke onderwerpen en schrijf er artikels over met bijhorende foto’s of interview enkele mensen en giet het in een leuke podcast of Youtubevideo. Ga dan zeker ook eens piepen op www.krantenmaker.be, de online tool om zelf een krant te maken.Aanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.