Home » Videocollectie: Media en samenleving

Videocollectie: Media en samenleving

Massamedia beïnvloeden ons dagelijks leven, ook dat van je leerlingen. Daarom is het belangrijk de verschillende functies te kennen die ze vervullen voor het individu en de samenleving. Massamedia kunnen ons niet alleen kritisch leren nadenken of ontspannen, maar kunnen ons ook waarschuwen voor iets of zelfs onze mening sturen. 

Met behulp van deze collecties kan je met je leerlingen dieper ingaan op de maatschappelijke rol van media.

In de collecties vind je meer informatie over:

Bekijk de reeks via Het Archief van Onderwijs. 

Bundel aangemaakt voor het vak cultuurwetenschappen voor de derde graad van het secundair onderwijs. In deze bundel vind je verschillende collecties rond media en samenleving.

Let op: om de reeks te bekijken, moet je eerst aanmelden. Heb je nog geen account? Maak er gratis een aan met je lerarenkaartnummer.Aanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.