Home » KLAAR: Complottheorie

KLAAR: Complottheorie

Op sociale media duiken meer en meer complottheorieën over het coronavirus op. Ze worden ook gretig gedeeld en gaan zo heel snel de wereld rond. Maar hoe komen zulke theorieën tot stand? Waarom geloven zo veel mensen, en zeker jongeren, ze? En kunnen complottheorieën ook schadelijk zijn? KLAAR vraagt het aan Brecht Decoene, leraar en moraalfilosoof en auteur van het boek Achterdocht tussen feit en fictie: kritisch omgaan met complottheorieën.

Bekijk de KLAAR-aflevering over complotten.

Dieper graven met je klas? 
Het Archief voor Onderwijs van meemoo verzamelt aanvullende audio- en videofragmenten bij elke KLAAR-aflevering.
Diep met de Uitgeklaard-collecties de actualiteit verder uit in de klas.
 
Let op: om de collectie te bekijken, moet je eerst aanmelden. Heb je nog geen account? Maak er gratis een aan met je lerarenkaartnummer.  
 


Aanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.