Home » Videocollectie: Medialandschap in Vlaanderen

Videocollectie: Medialandschap in Vlaanderen

Het Archief voor Onderwijs

Het medialandschap evolueert enorm snel. In deze collecties ontdek je verschillende fragmenten over de evolutie van de geschreven pers, televisie, radio, sociale media … en welke impact dit heeft vandaag de dag. 

 1. Geschreven pers 
  Collectie aangemaakt voor het vak cultuurwetenschappen in het derde jaar van het secundair onderwijs (Profielcomponent Interactie en communicatie, ET 7)
  > Bekijk de collectie met audio- en videofragmenten op Het Archief voor Onderwijs. . 
 2. Televisie
  Collectie aangemaakt voor het vak cultuurwetenschappen in het derde jaar van het secundair onderwijs (Profielcomponent Interactie en communicatie, ET 7)
  > Bekijk de collectie met audio- en videofragmenten op Het Archief voor Onderwijs. . 
 3. Radio 
  Bekijk in deze collecties de hoogtepunten van deze boeiende ontwikkeling en sta stil bij de rol van de radio in de samenleving, vroeger en nu.
  Collectie aangemaakt voor het vak cultuurwetenschappen in het derde jaar van het secundair onderwijs (Profielcomponent Interactie en communicatie, ET 7). 
  > Bekijk de verschillende collecties met audio- en videofragmenten op Het Archief voor Onderwijs.
 4. Sociale media
  In deze collectie ontdek je verschillende fragmenten over hoe mensen vroeger hun boodschap onder de aandacht brachten wanneer er nog geen sprake was van sociale media. 
  Collectie voor de tweede en derde graad van het secundair onderwijs, voor de vakken cultuurwetenschappen, cultuurbeschouwing, media en communicatie, PAV, MAVO, geschiedenis, Grieks, Latijn e.d. Deze fragmenten kunnen ingezet worden in een vakoverschrijdend project rond de evolutie van communicatie onder invloed van technologie.
  > Bekijk de collectie met audio- en videofragmenten op Het Archief voor Onderwijs. . 

Let op: om de verschillende collecties te bekijken, moet je eerst aanmelden. Heb je nog geen account? Maak er gratis een aan met je lerarenkaartnummer.  

 Aanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.