Home » Videocollectie: Beeldbewerking

Videocollectie: Beeldbewerking

Het Archief voor Onderwijs

Het digitale tijdperk biedt heel wat voordelen maar is ook gevaarlijk. Dankzij computers, tablets en smartphones kan iedereen overal en altijd beelden manipuleren. En dat kan ook heel onopvallend! Daarom is het noodzakelijk om jongeren hiervan bewust te maken. Is het leven op sociale media ook het echte leven? Kunnen we persfoto’s altijd geloven? En welke trucs bestaan er om ons te misleiden? De beeldcultuur met perfecte modellen en afgetrainde lijven heeft overigens ook een impact op ons zelfbeeld. Hoe kunnen wij daar het beste tegenover staan? Hoe groot is het effect van deze gemanipuleerde beelden op jongeren?

In deze collectie ontdek je verschillende beeldfragmenten van vroeger en nu die te maken hebben met het manipuleren van beelden. 

> Bekijk de collectie met audio- en videofragmenten  op Het Archief voor Onderwijs. 

Let op: om de collectie te bekijken, moet je eerst aanmelden. Heb je nog geen account? Maak er gratis een aan met je lerarenkaartnummer.  


Aanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.