Aanmelden

Nog geen account?
klik hier om te registreren.

Vlaamse Nieuwsmedia

Onze regio kent een sterk nieuwslandschap. Professionele redacties maken de klok rond het nieuws en uitgevers investeren in innovatieve publicaties, nieuwssites en mobiele applicaties.

Met de overgang naar een online nieuwsomgeving wijzigen uitgevers en redacties van koers. Zij herdenken hun redactionele modellen, gaan op zoek naar nieuwe inkomsten, brengen nieuws via verschillende platformen naar de lezer en bieden het hoofd aan internationale spelers als Google of Apple.

Wat is onze missie?

Vlaamse Nieuwsmedia is de associatie van de Vlaamse nieuwsuitgevers. Vlaamse Nieuwsmedia wil de toekomst van de Vlaamse nieuwsbedrijven faciliteren door aan haar leden diensten te verstrekken die de bevordering van hun economische, commerciële en financiële belangen beogen.

Vlaamse Nieuwsmedia promoot de Vlaamse nieuwsindustrie als innovatieve en duurzame groeisector met een bijzondere culturele en economische waarde. De associatie richt zich in eerste instantie op de lezersmarkt.

Wie is Vlaamse Nieuwsmedia?

Vlaamse Nieuwsmedia vertegenwoordigt de leden-uitgevers De Persgroep Publishing, Mediafin en Mediahuis. Vlaamse Nieuwsmedia staat bovendien open voor andere leden.

De organisatie is onder meer betrokken bij  Nieuws in de Klas – een groot media-educatief project dat bruggen bouwt tussen onderwijs, krant en maatschappij – de  drie Vlaamse krantenuitgevers die samen 7 betalende kranten (De Morgen, De Standaard, De tijd, Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg, Het Laatste Nieuws/De Nieuwe Gazet, Het Nieuwsblad/De Gentenaar) en nieuwssites uitgeven zijn opgenomen in het nieuwsmediapakket.

Daarnaast is de Vlaamse Nieuwsmedia ook betrokken bij Mediacademie – het opleidingsproject voor journalisten en mediaprofessionals. 

Vlaamse Nieuwsmedia ontstond in 2011 uit Vlaamse Dagbladpers, een associatie die in 1999 werd opgericht als coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Alle leden-uitgevers vormen de Algemene Vergadering. Zij zijn ook lid van de Raad van Bestuur. 

Vragen? Contacteer ons.