Home » Partners » Vlaamse Nieuwsmedia

Vlaamse Nieuwsmedia

Onze regio kent een sterk nieuwslandschap. Professionele redacties maken de klok rond het nieuws en uitgevers investeren in innovatieve publicaties, nieuwssites en mobiele applicaties.

Met de overgang naar een online nieuwsomgeving wijzigen uitgevers en redacties van koers. Zij herdenken hun redactionele modellen, gaan op zoek naar nieuwe inkomsten, brengen nieuws via verschillende platformen naar de lezer en bieden het hoofd aan internationale spelers als Google of Apple.

Wat is onze missie?

Vlaamse Nieuwsmedia is de associatie van de Vlaamse nieuwsuitgevers. Vlaamse Nieuwsmedia wil de toekomst van de Vlaamse nieuwsbedrijven faciliteren door aan haar leden diensten te verstrekken die de bevordering van hun economische, commerciële en financiële belangen beogen.

Vlaamse Nieuwsmedia promoot de Vlaamse nieuwsindustrie als innovatieve en duurzame groeisector met een bijzondere culturele en economische waarde. De associatie richt zich in eerste instantie op de lezersmarkt.

Wie is Vlaamse Nieuwsmedia?

Vlaamse Nieuwsmedia vertegenwoordigt de leden-uitgevers De Persgroep Publishing, Mediafin en Mediahuis. Vlaamse Nieuwsmedia staat bovendien open voor andere leden.

De organisatie is onder meer betrokken bij  Nieuws in de Klas – een groot media-educatief project dat bruggen bouwt tussen onderwijs, krant en maatschappij – de  drie Vlaamse krantenuitgevers die samen 7 betalende kranten (De Morgen, De Standaard, De tijd, Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg, Het Laatste Nieuws/De Nieuwe Gazet, Het Nieuwsblad/De Gentenaar) en nieuwssites uitgeven zijn opgenomen in het nieuwsmediapakket.

Vlaamse Nieuwsmedia ontstond in 2011 uit Vlaamse Dagbladpers, een associatie die in 1999 werd opgericht als coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Alle leden-uitgevers vormen de Algemene Vergadering. Zij zijn ook lid van de Raad van Bestuur. 

Vragen? Contacteer ons.Aanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.