Home » Aan de slag met Nieuws in de Klas » Lesmateriaal » Lesfiche: Sociale media en nieuws

Lesfiche: Sociale media en nieuws

Een nieuwe, maar zeker niet onbelangrijke speler in het digitale nieuwsaanbod, is sociale media.

Sociale netwerken zoals Facebook en Twitter zijn de laatste paar jaren uitgegroeid tot heuse nieuwsbronnen. Alle Vlaamse nieuwsmedia hebben een account waarop ze nieuwsberichten posten. 

Sociale media zijn een belangrijk nieuwsplatform voor jongeren, zowel om informatie te zoeken als te delen. Maar wat velen niet weten is dan nieuws online ook gepersonaliseerd is door het zoek- en klikgedrag.

Inhoud lesfiche

  • Achtergrondinformatie nieuws op sociale media en filter bubble
  • Methodiek om jongeren meer inzicht te geven in hoe sociale media werken en welke invloed dit heeft op hun nieuwsgebruik 
    • Online zoekopdracht via Facebook en Twitter
    • Online zoekopdracht via Google 
    • Klassikale bespreking

> Download de lesfiche

Voorbeeld: 

     Aanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.