Home » Aan de slag met Nieuws in de Klas » Lesmateriaal » Infographic: Hoe wordt de krant gemaakt?

Infographic: Hoe wordt de krant gemaakt?

Kranten verschillen. Populaire kranten als Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad brengen meer sport- en regionaal nieuws dan kwaliteitskranten als De Morgen, De Standaard en De Tijd. Deze laatste zetten vooral in op dagelijkse, correcte en uitgebreide verslaggeving en analyses uit binnen- en buitenland. Regionale kranten als Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg hebben veel aandacht voor nieuws uit eigen streek. Elk type krant vraagt dan ook een andere werkwijze. Deze infografiek is gebaseerd op de organisatie bij de twee grootste kranten van Vlaanderen, Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad. De concrete dagindeling verschilt lichtjes van krant tot krant. 

TIP: Vraag aan je leerlingen om eens na te gaan of er verschillen zijn tussen het maken van een papieren kranten en een online krant. 

> Download de infographic 

> Download de printbare versie van de infographic

 Aanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.