Home » Aan de slag met Nieuws in de Klas » Lesmateriaal » How to Podcast in de klas?

How to Podcast in de klas?

Een podcast maken met je leerlingen? Geen probleem!

Podcasts zijn helemaal niet nieuw, maar de laatste jaren winnen ze aan populariteit bij ons. Zo’n podcast is eigenlijk niet meer dan radio op maat die je online kan beluisteren waar en wanneer je maar wilt. Ook een heleboel jongeren luisteren naar verschillende soorten podcasts en waarom zou je een podcast dan niet introduceren in de klas?

Je kan er als leerkracht voor kiezen om zelf een podcast te maken om een stuk leerstof vast te zetten of in te leiden, maar het is even goed mogelijk om je leerlingen zelf aan het werk te zetten. Je kan leerlingen een podcast laten maken over een leerstofonderdeel dat je net behandeld hebt om te kijken of ze het helemaal begrepen hebben. Je kan in plaats van een klassieke presentatie vragen om een podcast na een onderzoekstaak. De mogelijkheden zijn oneindig.

Wat heb je nodig?

Op zich heb je niet meer nodig dan een smartphone, want tegenwoordig heeft zo goed als elke leerling een professionele opnamestudio in hun zak zitten. Er zijn een aantal gratis apps die je kan gebruiken voor het opnemen en het monteren van een podcast waardoor jij als leerkracht eigenlijk het meeste werk zal moeten steken in de voorbereiding. Want hoe pak je dat nu aan?

Kriebelt het? Wil je er nu al mee aan de slag?

Veel succes alvast en tot hoors!Aanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.