Black Lives Matter

Protest tegen de dood van George Floyd houdt de wereld in de ban

De dood van de zwarte Amerikaan George Floyd heeft een grote maatschappelijke impact. Het protest tegen zijn dood en de lakse behandeling van de verantwoordelijke agenten groeide uit tot een wereldwijde manifestatie tegen racisme. Dit weekend kwamen er wereldwijd duizenden mensen op straat, ook in ons land. Ze roepen slogans gaande van ‘Black Lives Matter’, ‘I can’t breathe’ tot ‘No Justice No Peace’ en eisen verandering.

 

Er is veel nieuws beschikbaar via verschillende kanalen, vooral via sociale media. Leerlingen komen er ongetwijfeld mee in aanraking en het is belangrijk het nieuws te kunnen volgen en begrijpen.

De meeste nieuwsberichten zijn gratis beschikbaar via de verschillende krantenwebsites, maar voor sommige artikelen heb je een abonnement nodig.
Gebruik zeker je gratis digitale login van Nieuws in de Klas om alle plusartikelen te kunnen lezen via:

Meer weten over hoe je met kinderen en jongeren het gesprek aangaat? Op MediaNest vind je enkele tips om hierover te praten

De digitale magazines raadpleeg je via www.humo.be en www.knack.be. Aanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.