Home » Aan de slag met Nieuws in de Klas » Lesmateriaal » Affiche: Betrouwbare info of toch niet.

Affiche: Betrouwbare info of toch niet.

Het internet is een schat aan informatie. Maar hoe weet je welke informatie betrouwbaar is en welke niet?
Mediawijs maakte een poster met de 10 belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen om na te gaan of berichten echt of nep zijn.

Valse berichten en misleidende informatie zijn niet nieuw. Al sinds de oudheid is er sprake van valse en misleidende berichtgeving. En, hoewel ook de klassieke media valse nieuwsberichten overnemen. Wordt fake news sinds de opkomst van sociale media eens zo snel verspreid en blijven de berichten ook langer rondzwerven. Bovendien kan iedereen informatie verzinnen en publiceren. 

Hoe herken je dan foutieve en misleidende nieuwsberichten? Onze checklist met 10 vragen helpt je nieuwsberichten te analyseren en realiteit van fictie te onderscheiden. 

 

 

 

 

 

 

 

Deze poster is geschikt voor: scholen, bibliotheken, openbare computerruimtes en persoonlijk gebruik. 
Je kan hem hieronder downloaden om zelf te printen.

Deze checklist is gebaseerd op de checklist van Nieuws in de klas Nederland en kwam tot stand in samenwerking met StampMedia.

 

 

Bijlage

>Affiche Betrouwbare info of toch fake
>Bestel de affiche via het bestelformulier op de website van Mediawijs. Aanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.