Home » Het Archief voor Onderwijs

Het Archief voor Onderwijs

Een schat aan beeld en geluid in je lessen

Op Het Archief voor Onderwijs vind je als leerkracht een rijk aanbod aan kwalitatief audiovisueel materiaal. Het online onderwijsplatform biedt toegang tot video- en audiofragmenten van landelijke en regionale omroepen, maar ook van diverse cultuur- en erfgoedinstellingen. Het materiaal op de beeldbank wordt speciaal geselecteerd door leerkrachten en educatieve partners, volledig op maat van het onderwijs.

Ben je geprikkeld? Kom hier nog meer te weten over Het Archief voor Onderwijs !

Het Archief voor Onderwijs brengt nieuws in je klas

Het aanbod op Het Archief voor Onderwijs wordt elke dag uitgebreid en geactualiseerd met de laatste nieuwsuitzendingen en duidingsprogramma’s. Vind je een interessante reportage of boeiend nieuwsitem toch niet terug op Het Archief voor Onderwijs? Dan vraag je het fragment gewoon op!

Hoe mediawijs zijn je leerlingen eigenlijk? Drijf het debat op en snijd ook thema’s als fake news, censuur en online privacy aan met lesklare beeldcollecties en actuele thema’s op Het Archief voor Onderwijs. 

KLAAR

In samenwerking met VRT NWS brengt Het Archief voor Onderwijs het online programma KLAAR. Elke week voorzien experten van VRT NWS twee actuele thema’s van duiding en context, in klare taal en op maat van de eerste en de tweede graad van het secundair onderwijs.

Het Archief voor Onderwijs selecteert daarbij aanvullend materiaal en voorziet telkens twee verrijkende beeldcollecties rond de onderwerpen die aan bod komen. Bekijk KLAAR

Maak je gratis account aan!

Zin om aan de slag te gaan met het nieuwsaanbod op Het Archief voor Onderwijs? 

Maak hier je account aan! Je kan je eenvoudig zelf registreren met je stamboeknummer of lerarenkaart. Ook studenten lerarenopleiding zijn welkom op onze beeldbank.

Vragen over je registratie? Mail naar vragen@onderwijs.hetarchief.be

Tips

Als leerkracht breng je beelden binnen in je lessen: je laat leerlingen een filmpje bekijken of zelf een presentatie voorbereiden. Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Maar beelden zeggen soms zelfs meer dan je beseft. Weet jij waarmee je rekening moet houden wanneer je op play drukt? Mediawijs en het Vlaams Instituut voor Archivering (VIAA) werkten samen rond beeldgeletterdheid in het onderwijs.

Ontdek via deze link welke vaardigheden je nodig hebt om jezelf en jouw leerlingen beeldgeletterd te kunnen noemen!

Het Archief voor Onderwijs is een realisatie van VIAA .Aanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.