Home » Het Archief voor Onderwijs » Verkiezingen in het nieuws

Verkiezingen in het nieuws

Collectie Het Archief voor Onderwijs

Binnenkort is het weer zover, dan moeten we weer allemaal gaan stemmen. Maar waarom moeten we gaan stemmen? En wat is het verschil tussen gemeenteraadsverkiezingen en federale verkiezingen? Hoe ziet het politieke landschap in België eruit? 

Beeld- en audiomateriaal 

Op zoek naar beeldmateriaal om hiermee aan de slag te gaan in de klas? Je kan heel wat audiovisueel materiaal terugvinden in verschillende collecties op Het Archief voor Onderwijs. Om de collecties te bekijken, moet je eerst aanmelden. Heb je nog geen account? Maak er gratis een aan met je lerarenkaartnummer. 

Bekijk de collecties:

 1. In het stemhokje
 2. Jongeren en verkiezingen 
 3. Stemrecht en stemplicht 
 4. Organisatie van het politieke veld: verkiezingen België
 5. Politiek in 60 seconden
 6. Politieke participatie 
 7. Uitgeklaard: studentenprotest (over jongeren en politiek engagement) 
 8. Vlaamse politieke partijen
 9. Politiek op nationaal niveau
 10. Organisatie van het politieke veld: politieke partijen België 
 11. Organisatie van het politieke veld: politieke instellingen België 
 12. KLAAR: Reeks over Politiek
 13. KLAAR: Verkiezingen 2019
 14. VRT NWS: Kies 19

 

Lesmateriaal

Naar aanloop van de verkiezingen zie je heel wat campagneslogans en affiches in het nieuws passeren. De verschillende politieke partijen willen zo de kiezer overtuigen om voor hun partij te stemmen. Hoe ze te werk gaan en welke impact dit heeft, kom je in deze lesfiche “Verkiezingen in het nieuws” te weten. 

De lesfiche is opgebouwd in twee grote thema’s, nl. Aanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.