Home » Aan de slag met Nieuws in de Klas » Lesmateriaal » Verkiezingen in de klas

Verkiezingen in de klas

Je leerlingen voorbereiden op de verkiezingen? Geen gemakkelijke opdracht. Hoe krijgen ze politieke informatie te zien op sociale media? Welke informatie is betrouwbaar? Hoe kan je een constructief gesprek over politiek aangaan? En hoe zit het politieke systeem juist in elkaar? Met het lespakket ‘Verkiezingen in de klas’ krijg je een antwoord op al deze vragen. 

Met het lespakket ‘Verkiezingen in de klas’ leer je je leerlingen via verschillende methodieken hoe politieke informatie zich verspreidt op sociale media, hoe ze betrouwbare informatie kunnen herkennen en hoe ze hun eigen mening kunnen vormen over politiek. Hiermee versterk je de mediawijze vaardigheden die nodig zijn om politieke communicatie en informatie te begrijpen en verwerken. 

Wat komt aan bod

‘Verkiezingen in de Klas’ bestaat uit vier thema’s met telkens een bijbehorende methodiek en EDUbox.

Bronnenonderzoek en nepnieuws

Informatie en overtuiging op sociale media

Open in gesprek gaan en omgaan met meningsverschillen

Het politiek systeem

Zo gebruik je het

Dit heb je nodigAanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.