Home » Aan de slag met Nieuws in de Klas » Lesmateriaal » Tijdlijn: clips uit het VRT-archief

Tijdlijn: clips uit het VRT-archief

Meer dan 100 jaar radio.
Meer dan 60 jaar televisie.
Meer dan 25 jaar internet. 

Ga samen met je leerlingen op ontdekking in de wondere wereld van radio, televisie en internet. Kunnen je leerlingen achterhalen wanneer de eerste radio-uitzending of tv-uitzending was? Of welk fragment kunnen ze terugvinden van het jaar waarin ze geboren zijn? 

> Bekijk de tijdlijn met heel wat leuke weetjes en clips uit het VRT-archief.

>  Naar aanleiding van 100 jaar radio ontwikkelde de VRT een tijdslijn met tal van fragmenten uit het rijke radio-archief van de openbare omroep. Neem een kijkje en luister.

Tip: In het Radiohuis in Leuven kan je ook de expo R100+ bezoeken: laat je verbazen door de wonderlijke techniek uit de beginjaren van de radio en door de nieuwe mogelijkheden in de digitale wereld. Dompel je onder in een eindeloze lachbui of maak je eigen radioprogramma.

 Aanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.