Home » Aan de slag met Nieuws in de Klas » Lesmateriaal » Mediawegwijzer Dit was het nieuws

Mediawegwijzer Dit was het nieuws

Vroeger was het simpel: je hoorde nieuws op tv en op de radio en las de volgende dag duiding in de krant. Vandaag is nieuws echter overal: ondertussen hebben we niet alleen 24/7 nieuws (op tv), maar krijgen we via diverse sociale media nieuwsberichten binnen, zijn er nieuwswebsites, podcasts … Er is niet alleen veel nieuws. Het is ook niet altijd eenvoudig om door de bomen het bos te zien. Er is niet één manier van nieuws checken. Ieder doet dit op z’n eigen manier. Daarom is het belangrijk om rond nieuws en informatiegeletterdheid te werken met kinderen en jongeren, zodat ze er kritisch en bewust mee leren omgaan.

Maar hoe doe je dat? Deze mediawegwijzer geeft inzicht in nieuws en hoe jongeren hiermee omgaan. We reiken enkele handvatten aan voor in de klas.

Lees hem hieronder, Mediawegwijzer Dit was het nieuws hem of bestel een papieren versie (vanaf 20 februari)!Aanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.