Home » Aan de slag met Nieuws in de Klas » Lesmateriaal » Interactieve video: Beeldtaal voor onderwijs

Interactieve video: Beeldtaal voor onderwijs

Mediawijs bracht wat beeldtaal is, waarom het belangrijk is en hoe je ermee aan de slag kan in beeld in een interactieve video voor leerkrachten.

Regisseur Stijn Coninx, monteur Philippe Ravoet en cameraman Danny Elsen vertellen ons elk vanuit hun metier hoe ze het beeld manipuleren. In de video gaan ze aan de slag met Kadrage, Perspectief, Licht en Kleur, Montage en Geluid en Muziek, een praktische variatie op de bouwstenen van beeldtaal. Ze geven heel wat tips en advies.

Aan de hand van opdrachten leren de leerlingen deze principes ook zelf toepassen. 

> Bekijk de interactieve video

Met ondersteuning van het Departement Onderwijs en Vorming van de Vlaamse Overheid.Aanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.