Home » Aan de slag met Nieuws in de Klas » Lesmateriaal » How to: zelf een miniburgerkabinet organiseren

How to: zelf een miniburgerkabinet organiseren

Wat verwachten je leerlingen van nieuwsverslaggeving? Wat verwachten ze van de openbare omroep? Wat verwachten ze van journalisten? Met het Mini-Burgerkabinet kun je nagaan wat je als groep of klas daarover vindt. Deze methodiek is een goede gespreksstarter om meer inzicht te krijgen in hoe de leerlingen kijken naar ‘nieuws en journalistiek’ in het algemeen. 

Deze opdracht werd ontwikkeld in kader van het Burgerkabinet Media dat Minister van Media Sven Gatz op 21 april 2018 organiseerde in het Vlaams Parlement voor 150 burgers over informatie, nepnieuws, journalistiek … Hij wou te weten komen hoe je graag geïnformeerd wordt, wat je daarbij belangrijk vindt en wat de minister daaraan kan doen. 

Hoe organiseer je een mini-burgerkabinet media? 

Praktisch

How to: mini-burgerkabinet in de klas 

Alle informatie om een mini-burgerkabinet te organiseren kan je terugvinden op www.burgerkabinet.be.

Hieronder kan je de belangrijkste documenten meteen terugvindenAanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.