Home » Aan de slag met Nieuws in de Klas » Lesmateriaal » EDUbox Wij-zij denken

EDUbox Wij-zij denken

Over sommige onderwerpen lopen de spanningen hoog op. Het lijkt dan alsof je alleen een kamp ‘voor’ en een kamp ‘tegen’ hebt. Als leerkracht vermijd je zulke thema’s misschien omdat ze te gevoelig liggen. De EDUbox Wij-zij-denken laat jongeren in de klas oefenen in het omgaan met meningsverschillen.

Deze EDUbox leert jongeren discussiëren, meningsverschillen verwoorden en omgaan met wij-zij-denken. Zo staan ze sterker in hun schoenen wanneer er in hun omgeving moeilijke onderwerpen aan bod komen.

Wat komt aan bod

  • een introductie 
  • een individuele oefening, waarin leerlingen hun sociale identiteit in kaart brengen door na te denken tot welke groepen ze behoren.
  • theorie met filmpjes 
  • een groot rollenspel ‘Samen door één deur’waarin jongeren met elkaar in discussie leren gaan over polariserende onderwerpen
  • extra inspiratie 

Zo gebruik je het

Je kan de EDUbox op 2 manieren gebruiken:

  • online, als individueel leertraject
  • fysiek, als zelfstandig groepswerk in de klas

In de klas hebt één EDUbox nodig per groepje van 3 à 5 leerlingen.

In beide gevallen hebben leerlingen een computer met internetverbinding nodig.

Duur: 2 lesuren

Dit heb je nodig

 Aanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.