Home » Aan de slag met Nieuws in de Klas » Lesmateriaal » EDUbox Nepnieuws – Speciale editie Corona

EDUbox Nepnieuws - Speciale editie Corona

 

Desinformatie en nepnieuws zijn alomtegenwoordig. En bovendien niet zo eenvoudig te ontmaskeren. Dat heeft de huidige pandemie nogmaals bewezen. VRT NWS, Mediawijs, Arteveldehogeschool en imec maakten daarom deze speciale editie van de EDUbox Nepnieuws rond corona voor het secundair onderwijs. 

EDUbox Nepnieuws Corona

Net zoals bij de EDUbox Nepnieuws kruipen jongeren in de huid van een “nepnieuwsdetectieve”.  Aan de hand van tips zoals “check de datum”, “check de auteur”, “check de bron” moeten ze achterhalen welke voorbeelden echt of nep zijn. 

Deze versie bestaat enkel uit tips en voorbeelden. Op het einde kan je een QR-code terugvinden naar een filmpje met de oplossingen. 

 

 

Praktische infoAanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.