Aanmelden

Nog geen account?
klik hier om te registreren.

Papieren nieuwspakket

Dankzij de uitgeverijen Mediahuis, Mediafin, de Persgroep Publishing en Roularta en met de financiële ondersteuning van de Vlaamse Overheid worden elk schooljaar honderdduizenden papieren kranten en magazines verspreid in de Vlaamse scholen.

Elk papieren nieuwspakket bestaat uit 21 kranten per dag en 2 magazines per week.  Je ontvangt  

1 exemplaar van Metro, 2 exemplaren van De Tijd, 3 van De Standaard, 3 van Het Belang van Limburg,  3 van Gazet van Antwerpen, 3 van De Morgen, 3 van Het Laatste Nieuws en 3 van Het Nieuwsblad. Er wordt per pakket ook 1 exemplaar van Humo en Knack voorzien (geleverd op woensdag).

Het nieuwspakket wordt gedurende opeenvolgende schooldagen geleverd.

Hoe bestellen?

  • Ga naar het bestelformulier nadat je bent aangemeld op de website.
  • Bestel jouw papieren nieuwspakket.

Goed om weten… 

  • We voorzien één papieren nieuwspakket per klas, ongeacht het aantal leerlingen.

  • De Tijd heeft geen papieren maandageditie. Deze krant verschijnt op maandag slechts elektronisch voor betalende abonnees en dus niet voor Nieuws in de Klas. Op maandag krijg je daarom 19 in plaats van 21 kranten per pakket.

  • Humo en Knack worden maar een keer in de week geleverd (afhankelijk van de verschijningsdatum).

  • De leveringen gebeuren uitsluitend op een schooladres.

  • De kranten komen niet altijd gebundeld als één pakket toe. Ze worden immers vanuit de respectievelijke distributiekantoren van de dagbladuitgevers zelf naar de scholen verzonden.

  • Zorg voor een duidelijke en droge leveringsplek voor de postbode om de krantenpakketten en magazines te bezorgen. Nemen veel klassen tegelijk deel, dan is jouw gewone brievenbus misschien te klein om de krantenpakketten te bussen. Plaats eventueel een grote box aan de ingang van de school of zoek samen met de bezorger(s) naar een geschikt alternatief.
  • Informeer jouw collega’s van het secretariaat over Nieuws in de Klas en maak goede afspraken over de levering van de kranten. Is er op jouw campus zowel een lagere als een secundaire school, zijn er verschillende ingangen aan het gebouw of werken veel collega’s tegelijk met Nieuws in de Klas? Spreek de juiste mensen hierover aan: zo vermijd je dat kranten te laat of zelfs helemaal niet bij je aankomen.
  • Maak het jezelf gemakkelijk en geef de kranten en magazines mee met de leerlingen naar huis. Zo komen ook andere gezinsleden in contact met nieuws én beperk je de papierberg op de school.