Aanmelden

Nog geen account?
klik hier om te registreren.

Papieren krantenpakketten

Dankzij de uitgeverijen Mediahuis, Mediafin en de Persgroep Publishing en met de financiële ondersteuning van de Vlaamse Overheid worden elk schooljaar honderdduizenden kranten verspreid in de Vlaamse scholen.

Elk weekabonnement bestaat uit 15 kranten per dag: 1 exemplaar van De Tijd, 2 exemplaren van De Morgen, De Standaard, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg en 3 exemplaren van Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.

Uw krantenpakketten worden gedurende opeenvolgende schooldagen geleverd.

Goed om weten… 

  • Per 15 leerlingen voorzien we één krantenpakket. Voor klassen van bijvoorbeeld 20 leerlingen kunt u maximaal 2 pakketten bestellen. Voor een klas van 35 leerlingen kunt u er 3 aanvragen enz.

    In functie van het aantal leerlingen verschijnt het aantal krantenpakketten automatisch in het aanvraagformulier. Wil u minder pakketten aanvragen dan gesuggereerd, dan kan dat natuurlijk ook. Hiervoor wijzigt u manueel het aantal in het formulier.

  • De Tijd heeft geen papieren maandageditie. Deze krant verschijnt op maandag slechts elektronisch voor betalende abonnees en dus niet voor Nieuws in de Klas. Op maandag krijgt u daarom 14 in plaats van 15 kranten per pakket.

  • De leveringen gebeuren uitsluitend op een schooladres.

  • De kranten komen niet altijd gebundeld als één pakket toe. Ze worden immers vanuit de respectievelijke distributiekantoren van de dagbladuitgevers zelf naar de scholen verzonden.

  • Zorg voor een duidelijke en droge leveringsplek voor de postbode om de krantenpakketten te bezorgen. Nemen veel klassen tegelijk deel, dan is uw gewone brievenbus misschien te klein om de krantenpakketten te bussen. Plaats eventueel een grote box aan de ingang van de school of zoek samen met de bezorger(s) naar een geschikt alternatief.
  • Informeer uw collega’s van het secretariaat over Nieuws in de Klas en maak goede afspraken over de levering van de kranten. Is er op uw campus zowel een lagere als een secundaire school, zijn er verschillende ingangen aan het gebouw of werken veel collega’s tegelijk met Nieuws in de Klas? Spreek de juiste mensen hierover aan: zo vermijdt u dat kranten te laat of zelfs helemaal niet bij u aankomen.

  • Eén pakket (de 15 kranten samen) weegt ongeveer 3,3 kg. Een school die voor verschillende klassen bijvoorbeeld 10 pakketten aanvraagt, krijgt dagelijks maar liefst 33 kg kranten geleverd. Hou hiermee rekening wanneer u uw aanvraag plaatst!
  • Maak het uzelf gemakkelijk en geef de kranten elke avond mee met de leerlingen naar huis. Zo komen ook andere gezinsleden in contact met de krant én beperkt u de papierberg op uw school.