Aanmelden

Nog geen account?
klik hier om te registreren.

Digitaal nieuwspakket

Naast het papieren nieuwspakket verwennen de partners van Nieuws in de klas, kranten- en magazine-uitgevers en de onafhankelijke nieuwssites jou ook met een digitaal nieuwspakket. 

Met het digitaal nieuwspakket krijg je toegang tot de digitale edities van de nieuwsmedia in het papieren nieuwspakket en tot de onafhankelijke nieuwssites. Afhankelijk van het nieuwsmedium verloopt toegang via een login, via de website van het nieuwsmedium of via thematische online dossiers. 

Kortom, de ideale manier om samen met jouw leerlingen kranten, magazines en nieuwssite te ontdekken via computer, tablet of smartphone.

Digitale kranten en magazines 

Via de aangevraagde digitale login kan je de digitale krant op de websites van de nieuwsmedia in het papieren nieuwspakket lezen en heb je toegang tot de artikels op de websites van de magazines: www.demorgen.be  – www.standaard.be – www.tijd.be  – www.gva.be  – www.hbvl.be – www.hln.be  – www.nieuwsblad.be – www.humo.be en www.knack.be. Voor Metro hoef je de login niet te gebruiken, de krant is gratis beschikbaar.

Hoe bestellen?

  1. Ga naar het bestelformulier nadat je bent aangemeld op de website.
  2. Bestel jouw papieren en digitale nieuwspakket. Er wordt automatisch een digitale login voor de 7 krantenwebsites, Knack en Humo toegevoegd aan jouw bestelling. Wil je enkel een digitaal nieuwspakket bestellen, vink dan het kruisje bij het papieren krantenpakket uit.
  3. Digitale kranten en magazines lezen kan van december 2017 tot mei 2018. De startperiodes voor de digitale pakketten zijn gekoppeld aan de startdata van de papieren pakketten. Er worden 14 startmomenten voorzien.
  4. Je kan maximaal 30 digitale logins bestellen per school. Hou dus zeker ook rekening met de bestellingen van jouw collega’s!
  5. Klik onderaan op bewaren. Is jouw bestelling goed geplaatst, dan komt die in jouw persoonlijk besteloverzicht op de website (rechterbovenhoek).
  6. Je ontvangt meteen een bevestigingsmailtje voor jouw papieren nieuwspakket. Je krijgt jouw login voor de digitale kranten en magazines 1 of 2 dagen voor de start van jouw periode toegestuurd. Deze login blijft 5 dagen geldig. Wanneer je de login niet gebruikt, vervalt die na de periode waarop je jouw nieuwspakket besteld hebt. 

 

Onafhankelijke nieuwssites

Naast de digitale kranten en magazines, zitten er voortaan ook online thematische dossiers van de onafhankelijke nieuwssites in het digitaal nieuwspakket. In deze dossiers worden artikels van de verschillende onafhankelijke nieuwssites over een bepaald thema naast elkaar gelegd en vergeleken.

Hoe raadplegen? 

  1. De online thematische dossiers zijn gratis te raadplegen via de website van Nieuws in de klas. Je hoeft hiervoor geen login aan te vragen. 
  2. Vanaf december 2017  kan je een eerste dossier terugvinden op de website van Nieuws in de klas. De dossiers zijn actualiteitgebonden, maar zijn gedurende het hele schooljaar vrij te raadplegen
  3. Daarnaast kan je ook rechtstreeks surfen naar de onafhankelijke nieuwssites. Nieuwssites die vrij beschikbaar zijn: www.newsmonkey.be, www.dewereldmorgen.be, www.doorbraak.be, www.mo.be, www.rektoverso.be, www.stampmedia.be, www.charliemag.be. De nieuwssite www.apache.be is betalend. Maar gebruikers van Nieuws in de Klas krijgen via de online thematische dossiers van de onafhankelijke nieuwssites toegang tot de content van Apache.