Home » Speeddate Difference Day

Speeddate Difference Day

 

Op 3 mei 2018, vragen 200 leerlingen uit de 3de graad secundair onderwijs aan Vlaamse media kopstukken: “hoe verzet je je tegen fake news en propaganda?”

Geef je les in de derde graad secundair onderwijs? En wil jij een unieke, mediawijze daguitstap organiseren voor jouw klas? Dan is dit jouw kans! Noteer alvast op 3 mei 2018 Difference Day in je agenda voor een boeiende, leerzame en inspirerende dag. Inschrijven kan vanaf februari 2018. Hieronder lichten we alvast een tipje van de sluier op.

Ter gelegenheid van Difference Day organiseren we een verhelderende Q&A en speeddate. Mediaprofessionals komen spreken en beantwoorden de jongeren hun vragen over nieuws, propaganda en fake news.

Geef je les in de derde graad secundair onderwijs? En wil jij een unieke, mediawijze daguitstap organiseren voor jouw klas? Dan is dit jouw kans! Noteer alvast op 3 mei 2018 Difference Day in je agenda voor een boeiende, leerzame en inspirerende dag. Inschrijven kan vanaf februari 2018. Hieronder lichten we alvast een tipje van de sluier op.

Living Library (= Speeddating)

Tijdens de speeddate kunnen studenten van de derde graad secundair onderwijs speeddaten met media professionals en opiniemakers. De onderwerpen variëren van nieuws en alternatieve nieuwsvormen, naar propaganda tot fake news. Met wie je in gesprek kan gaan, houden we nog even voor ons.

Les van de eeuw

In de Les van de Eeuw brengen we met woord en beeld, lezing en discussie, vraag en antwoord een thema in kaart. Actoren uit de academische, politieke, journalistieke en artistieke wereld geven hun visie op het thema.  

Namiddagprogramma

Daarnaast kan je in de namiddag ook deelnemen aan heel wat activiteiten rond media en vrijheid van meningsuiting.

Meer informatie over het programma, de Living Library, de Les van de Eeuw en een uitgebreid educatief pakket kan je vanaf februari 2018 terugvinden op de website van Mediawijs.

Praktische informatie

Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar sanne.hermans@mediawijs.be en dan contacteren we je zo snel mogelijk.

Het event is een initiatief van de organisatoren van Difference Dag, Mediawijs, SCOM – Vakgroep Communicatiewetenschappen van de VUB, Vooruit, VRT en Crosstalks.Aanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.