Aanmelden

Nog geen account?
klik hier om te registreren.

Persuitnodiging

Leerlingen één dag journalist voor ‘Nieuws in de Klas’

Vlaamse minister van Media Sven Gatz, Mediawijs, de Vlaamse Nieuwsmedia (de verenigde Vlaamse dagbladuitgevers), The Ppress (de vereniging van uitgevers van de Belgische periodieke pers) en Media.21 (de vereniging van nieuwe, digitale media) slaan de handen in elkaar voor het vernieuwde project ‘Nieuws in de Klas’. Met een uitgebreid nieuwspakket willen ze kinderen en jongeren kennis laten maken met een brede waaier aan nieuws en geven ze mediawijze tips.

Kinderen en jongeren komen vandaag via verschillende kanalen in contact met het nieuws. Maar hoe stimuleer je hen om kritisch naar het nieuws te kijken en er zelf een doordachte mening over te vormen? Hoe kunnen ze achterhalen of nieuws echt is? ‘Nieuws in de Klas’ wil daar een antwoord op bieden via leerpakketten voor leerkrachten met papieren kranten, online kranten en vanaf nu ook met magazines en toegang tot online nieuwsmedia.

Ter gelegenheid van de lancering van ‘Nieuws in de Klas’ zijn de leerlingen van het Sint-Guido-Instituut in Anderlecht voor één dag zelf journalist. Op maandag 13 november om 13u30 maken de leerlingen van het 5e en het 6e leerjaar nieuws voor Metro. Vlaams minister van Media Sven Gatz, gaat met hen aan de slag. Het resultaat zal te zien zijn in Metro op 14 november.  

De nieuwe samenwerking en de uitbreiding van het nieuwspakket van ‘Nieuws in de Klas’ wordt die dag ook voorgesteld.

Praktisch

De persvoorstelling vindt plaats bij de Sociale InnovatieFabriek (Ravensteingalerij 4, 3de verdieping), vlakbij het station Brussel Centraal. Vooraf en nadien gaat de klas naar de redactie van Metro (hetzelfde gebouw, 2deverdieping).  

Programma

  • 13u15 – 13u30: Onthaal (Sociale Innovatiefabriek)
  • 13u30 –  14u00: Rondleiding met leerlingen en minister Sven Gatz aan redactie van Metro
  • 14u00 – 14u15: Redactievergadering van de leerlingen met minister Sven Gatz + start redactiewerk van de leerlingen
  • 14u15 – 15u15: Persmoment ‘Nieuws in de Klas’ in aanwezigheid van alle partners en minister Sven Gatz. Mogelijkheid om vragen te stellen en foto’s te nemen. Nadien gaan de leerlingen terug aan de slag op de redactie van Metro.

Indien je graag aanwezig wenst te zijn tijdens het persmoment, graag een seintje via sanne.hermans@mediawijs.be

Contact: