Home » KLAAR – Waarom botst het recht op meningsuiting met het recht op vrije godsdienstbeleving?

KLAAR - Waarom botst het recht op meningsuiting met het recht op vrije godsdienstbeleving?

De vrijheid van meningsuiting is een universeel mensenrecht. We zijn met andere woorden vrij om te zeggen wat we denken. Dat klinkt simpel, maar dat is het allesbehalve in de praktijk. De praalwagen met Joodse karikaturen van een Aalsterse carnavalsstoet hebben tot veel verontwaardiging geleid in binnen- en buitenland. En in Frankrijk heeft een moslimextremist een geschiedenisleraar op straat vermoord nadat hij in een les over vrije meningsuiting een spotprent van de profeet Mohammed had getoond. Hoe komt het dat het recht op meningsuiting tot zoveel conflicten en geweld leidt?
Een vraag voor theoloog Hans Geybels.

 

 

Dieper graven met je klas? Dat kan via de collectie op Het Archief voor Onderwijs. Let op: om de collectie te bekijken moet je eerst aanmelden.Aanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.