Aanmelden

Nog geen account?
klik hier om te registreren.

VLOT REGISTREREN EN BESTELLEN

Nam u vorig jaar deel?

Dan hoeft u zich dit jaar niet meer te registreren. Uw gebruikersnaam is het e-mailadres waarmee u toen registreerde, uw paswoord blijft hetzelfde.

Kent u uw paswoord niet meer? Klik op ‘Wachtwoord vergeten?’ onder het aanmeldvakje rechts op de website. U krijgt dan een paswoord toegestuurd naar het e-mailadres dat u als gebruikersnaam opgaf.

Heeft u intussen een ander e-mailadres?  Wil u uw profiel aanpassen om bv meer of minder nieuwsbrieven van Nieuws in de Klas te ontvangen? Log dan in en update uw profiel via https://www.nieuwsindeklas.be/profiel/

 

Is dit uw eerste deelname?

Als nieuwe deelnemer moet u zich eerst registreren. Zo krijgt u toegang tot al het aangeboden materiaal. Na registratie krijgt u een e-mail met een bevestigingslink. Als u daarop klikt, is uw registratie bevestigd. U bent dan automatisch aangemeld en kunt elk schooljaar in oktober-november kranten bestellen voor uw leerlingen.

Let op: zonder bevestiging is uw registratie niet voltooid en kunt u niet inloggen. Twee maal onder een zelfde gebruikersnaam/e-mailadres registreren is niet mogelijk!

 

Papieren kranten aanvragen

U kunt telkens vanaf het najaar bestellen voor uzelf en/of voor collega’s. Het is mogelijk voor meerdere klassen te bestellen. Per klas plaatst u een bestelling kiest u het aantal krantenpakketten.

Uw aanvraag wordt in principe binnen de 3 weken verwerkt. Gezien de grote stormloop op kranten kan dit in oktober-november iets langer duren. Bedankt voor uw begrip hiervoor.

De kranten worden bezorgd vanaf de opgegeven startdatum. Het is goed om weten dat De Tijd niet op maandag verschijnt.

 

Digitale kranten aanvragen

Hier vindt u meer info over hoe u digitale kranten kan aanvragen en gebruiken.

 

Later opnieuw aanmelden

Na registratie kunt u altijd opnieuw aanmelden. Het paswoord wordt u per e-mail toegezonden. Uw gebruikersnaam is het e-mailadres waarmee u registreerde. 

 

 

SPECIFIEKE VRAGEN

Neem een kijkje in deze lijst van vaak gestelde vragen. Vindt u het antwoord niet? Stel ons uw vraag via info@nieuwsindeklas.be en we helpen u zo snel mogelijk verder.

Informatief – praktisch

 1. Hoeveel krantenpakketten moet ik voor mijn klas voorzien?
  Op basis van uw aantal leerlingen wordt het aantal krantenpakketten  automatisch voor u berekend. We richten ons op 1 krant per dag per leerling, dus 1 pakket per 15 leerlingen. Heeft u bv. 25 leerlingen, dan krijgt u 2 pakketten. U kunt het aantal pakketten handmatig verlagen, maar niet verhogen.
 2. Kan ik zelf een krantenpakket samenstellen?
  Neen. We werken uitsluitend met standaardpakketten.

 3. Kan ik ook aan Nieuws in de Klas meedoen vanuit het buitenland?
  Neen, levering kan alleen in België.

 4. Kan ik mij ook voor Nieuws in de Klas inschrijven als ik niet behoor tot de doelgroep secundair onderwijs?
  Ja, Nieuws in de Klas is er niet alleen voor het middelbaar onderwijs, maar ook voor de derde graad van het lager onderwijs, de lerarenopleidingen, de universitaire talencentra, de centra voor basiseducatie, het onderwijs voor sociale promotie, de ziekenhuisscholen, … . Bibliotheken kunnen niet inschrijven. Internaten kunnen enkel inschrijven via het secretariaat en binnen een educatieve context.

 

Registreren

 1. Waarom moet ik registreren?
  Alleen als u geregistreerd bent, kunt u voor uw klas kranten en opdrachtenbundels aanvragen. U heeft dan ook toegang tot alle diensten van de Vlaamse Nieuwsmedia en Nieuws in de Klas. 
 2. Kan ik zelf een paswoord kiezen?
  Ja. U kunt zelf een paswoord kiezen van minimaal 6 karakters.

 

Aanmelden

 1. Wat als ik mijn paswoord vergeten ben?
  Via ‘paswoord vergeten’ kunt u uw eigen paswoord weer opvragen. Het wordt u onmiddellijk via e-mail toegestuurd.
 2. Het lukt niet om aan te melden.
  Via uw gebruikersnaam en uw paswoord logt u in in het systeem. Controleer altijd goed spelling, hoofdlettergebruik en spaties. Blijft het probleem bestaan, contacteer dan onze helpdesk via info@nieuwsindeklas.be.

 3. Hoe kan ik me uitschrijven?
  Wenst u uitgeschreven te worden uit de database van Nieuws in de Klas, stuur dan een mailtje naar info@nieuwsindeklas.be.

 

Bestellen

 1. Kan ik telefonisch, per fax, per e-mail of via een brief krantenpakketten bestellen?
  Neen. U kunt uitsluitend kranten aanvragen via de website en het daartoe bestemde bestelformulier.

 2. Hoe bestel ik krantenpakketten?
  U schrijft zich eenmalig in via registratie (stap 1). U krijgt een e-mail met een weblink en de herhaling van uw paswoord en gebruikersnaam. U klikt op de link in de mail. U meldt aan (stap 2) om via het webformulier kranten te bestellen (stap 3).

 3. Kan ik mijn bestelling wijzigen (in datum of aantallen)?
  U kunt uw bestellingen wijzigen zolang ze door de Vlaamse Nieuwsmedia niet zijn aanvaard en verwerkt. Eenmaal de bestellingen zijn doorgegeven aan de verschillende distributiekanalen, kunnen ze niet meer gewijzigd worden. Controleer de data dus goed alvorens uw bestelling te plaatsen.

 4. Kan ik ook krantenpakketten aanvragen in vakantieperiodes?
  U kunt uw aanvraag voor een bestelling via het web in de vakantieperiode plaatsen, maar de levering ervan is enkel mogelijk in de toegelaten periodes. Dat betekent steeds vanaf een maandag, met uitzondering van vakantieperiodes en feestdagen.  Er moeten minstens 3 weken zitten tussen uw aanvraag en de leverings- of startdatum.

 5. Kan ik kranten aanvragen voor een collega?
  Ja. U kunt makkelijk een bestelling plaatsen voor uw collega. U meldt zich daarvoor aan met uw eigen gebruikersnaam en paswoord. Bij de bestelling klikt u de optie ‘ik bestel voor een collega’ aan.

 6. Ik heb geen e-mailadres. Kan ik dan een bestelling plaatsen?
  Neen. We raden u aan een gratis e-mailadres aan te maken, bijvoorbeeld via www.hotmail.com of www.gmail.com. Dit adres kunt u gebruiken om te registeren en aan te melden. Ofwel maakt u een collega met e-mailadres warm om via zijn eigen account voor u een bestelling te plaatsen (zie vraag 5).

 

Leveringen

 1. Wat moet ik doen wanneer mijn krantenpakket te laat (=na 9 uur ’s ochtends) aankomt of onvolledig is?
  In principe leveren De Post en de lokale krantenbedelers de kranten tussen 7 en 9 uur. Heeft u na 10 uur nog niet al uw kranten, neem dan contact op met de Vlaamse Nieuwsmedia op info@nieuwsindeklas.be

  Indien niet alle (van de 15) kranten toekomen, neemt u eveneens contact op met VNM. We proberen uw vraag zo snel mogelijk te behandelen. Let op! De Tijd verschijnt niet op maandag. Dan ontvangt u 14 in plaats van 15 kranten per standaardpakket.

 2. Kan ik de krantenpakketten op mijn persoonlijk adres laten toekomen?
  Neen. Er kan alleen op schooladressen geleverd worden.

 3. Kan ik de kranten laten leveren op een ander vestigingsadres van de school dan het hoofdadres?
  De databank is geüpdated met de wijk- of vestigingsadressen van alle scholen bekend bij het Departement Onderwijs. U kunt uw bestelling op één van deze adressen laten leveren.
  Staat uw adres er toch niet bij, dan kunt u het zelf invullen. Voorzie dan iets meer tijd dan gebruikelijk tussen uw bestelling en de levering ervan. Uw aanvraag wordt in dit geval extra gecontroleerd.

 

Contact

Heeft u na de FAQ nog andere vragen of suggesties, laat het ons weten via info@nieuwsindeklas.be.

 

Veel plezier met Nieuws in de Klas!