Home » Het Archief voor Onderwijs » Videocollectie: Functies massamedia

Videocollectie: Functies massamedia

Het Archief voor Onderwijs

Massamedia spelen een belangrijke rol in onze samenleving. Ze vervullen dan ook tal van functies. Er zijn drie collecties aangemaakt die dieper ingaan op de verschillende functies van massamedia. 

 1. Politieke functie Massamedia
  In deze collectie worden voorbeelden gegeven van de politieke functies die massamedia vervullen voor het individu en de samenleving.
  Bekijk de collectie met audio- en videofragmenten op Het Archief voor Onderwijs. 
 2. Intentiefunctie Massamedia
  In deze collectie worden voorbeelden gegeven van de intentiefuncties die massamedia vervullen voor het individu en de samenleving. Bijvoorbeeld: invloed van lichtproducten, propaganda, oorlogsaffiches, … 
  Bekijk de collectie met audio- en videofragmenten op Het Archief voor Onderwijs. 
 3. Gevolgfunctie Massamedia
  In deze collectie worden voorbeelden gegeven van gevolgfuncties die massamedia vervullen voor het individu en de samenleving. Er wordt telkens een voorbeeld gegeven van een eufunctie en een disfunctie. Bijvoorbeeld: Brexit, staatsgreep Turkije, … 
  Bekijk de collectie met audio- en videofragmenten op Het Archief voor Onderwijs. 

De collecties zijn aangemaakt voor de lessen voor het vak cultuurwetenschappen in de derde graad van het secundair onderwijs (Profielcomponent interactie en communicatie , ET 17).

Let op: om de collectie te bekijken, moet je eerst aanmelden. Heb je nog geen account? Maak er gratis een aan met je lerarenkaartnummer.


Aanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.