Home » Het Archief voor Onderwijs

Het Archief voor Onderwijs

 

Breng nieuws in de klas met audio en video

Op Het Archief voor Onderwijs vind je als lesgever een rijk aanbod aan authentieke video- en audiofragmenten voor je les. Dit materiaal van onder andere de Vlaamse omroepen en regionale zenders wordt geselecteerd door leerkrachten en educatieve partners op basis van eindtermen en leerplandoelen. 

Toegang tot het platform is gratis, maar je moet een account aanmaken met je stamboeknummer.

 

Volg de actualiteit met Het Archief voor Onderwijs

Elke week vind je op Het Archief voor Onderwijs één of meer Uitgeklaard-collecties rond een thema uit de actualiteit. Bekijk en verwerk ze in je les, of laat leerlingen secundair ze zelfstandig bekijken, in de klas of thuis.

 

Meer context bij de lesbundels van Mediawijs

Audiovisuele collectie bij lesbundel ‘Nieuwsmakers’ (1e graad SO)
Kijk samen met je leerlingen naar het nieuws en leer alles over hoe het nieuws gemaakt wordt, waar je het kan vinden en hoe een journalist precies te werk gaat.
Deze collectie op Het Archief  voor Onderwijs biedt een blik achter de schermen.
Bekijk het lesmateriaal >

Audiovisuele collectie bij lesbundel Feitencheckers’ (2e graad SO).
Leer je leerlingen uit de tweede graad het onderscheid maken tussen betrouwbare en onbetrouwbare verslaggeving en nieuwsbronnen. Met deze collectie op Het Archief voor Onderwijs reik je ze concrete voorbeelden aan en help je ze op weg om zelf feitenchecker te worden.
Verken de collectie > 

Audiovisuele collectie bij lesbundel Opiniemakers’ (3e graad SO)
In de derde graad leer je jouw klas om hun mening te onderbouwen en in discussie te gaan. Aan de hand van deze collectie op Het Archief voor Onderwijs maken je leerlingen kennis met opiniemakers, debatten en argumentatie, met concrete voorbeelden.
Ontdek de filmpjes >

 Aanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.