Aanmelden

Nog geen account?
klik hier om te registreren.

Organisatie op school

Nieuws in de Klas op school vraagt enige organisatie op de dagen waarop het Papieren Nieuwspakket aankomt. 

  • Het Papieren Nieuwspakket komt dagelijks tussen 7 uur en 9 uur ’s ochtends op school aan, de ene al wat vroeger dan de andere. Dat komt doordat sommige kranten via De Post worden gebust en andere via een aparte bedeling.
  • Worden er grote krantenaantallen bezorgd, dan is de schoolpostbus misschien te klein. Tref daarom tijdig maatregelen met het lokale postkantoor of de postbode zelf en spreek een duidelijke en droge plaats af voor de uitreiking. Breng ook de schoolconciërge of een vroege secretariaatsvogel op de hoogte.

 
Elke leerkracht kan individueel bestellen. Ben je met verschillende collega’s en plaats je elk verschillende bestellingen op hetzelfde schooladres? Overleg dan met elkaar.

Bestellen kan door een verantwoordelijke leerkracht, de conciërge of iemand van het secretariaat. Belangrijk om weten is dat het nieuwspakket standaard geleverd wordt op naam van de besteller. Bestel je een nieuwspakket voor een collega, gelieve dan zijn of haar naam te noteren op het bestelformulier. In dat geval staat de naam van jouw collega op het etiket.

Meestal weten leerkrachten wel wat er op school omgaat. In grote scholen is dat echter niet altijd het geval. Vermijd dat verschillende leerkrachten in dezelfde klas met Nieuws in de Klas werken zonder dat ze het van elkaar weten. Voortaan zie je bij het besteloverzicht ook wat jouw collega’s hebben besteld, voor wanneer en voor welke klassen. 

Studenten in de lerarenopleiding die stage lopen, coördineren de levering het beste met hun stagebegeleider. Het nieuwspakket bestellen ze ofwel zelf, ofwel via hun begeleider. In ieder geval kan het nieuwspakket enkel op een schooladres worden geleverd.

Nog vragen? Neem dan zeker eens een kijkje bij de veel gestelde vragen.