Home » Aan de slag met Nieuws in de Klas » Lesmateriaal » Making the news – Koninklijke Bibliotheek Brussel

Making the news - Koninklijke Bibliotheek Brussel

Ga zelf met je leerlingen aan de slag met dit gratis doe-het-zelfpakket rond mediawijsheid van de Koninklijke Bibliotheek in Brussel. Kruip in de huid van een journalist. Jouw opdracht? De Belgische bevolking informeren over de dramatische gebeurtenissen in Leuven, op 25 en 26 augustus 1914.

De leerlingen worden in een historische context geplaatst en moeten een voorpagina maken. Ze doen dat per groep, als redactie van een bepaalde krant. Er is een veelheid aan informatie: persberichten, getuigenissen, foto’s. Wat kies je eruit? En wat wil je je lezers vertellen?

Doel van de activiteit: De leerlingen steken iets op over een belangrijke historische gebeurtenis tijdens WO I en leren informatie verwerken, selecteren en keuzes maken. Thema’s als fake news, omgaan met bronnen en objectiviteit komen al doende aan bod.

Doelgroep: vanaf het 5de middelbaar

Duur : 120’

Download het lespakket via de website van de Koninklijke Bibliotheek Brussel. Aanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.