Home » Aan de slag met Nieuws in de Klas » Lesmateriaal » Lesfiche: Verkiezingen in het nieuws

Lesfiche: Verkiezingen in het nieuws

Naar aanloop van de verkiezingen zie je heel wat campagneslogans en affiches in het nieuws passeren. De verschillende politieke partijen willen zo de kiezer overtuigen om voor hun partij te stemmen. Hoe ze te werk gaan en welke impact dit heeft, kom je in deze lesfiche te weten. 

Op zoek naar audiovisueel materiaal om rond de verkiezingen te werken? Neem dan zeker eens een kijkje naar de audiocollecties van Het Archief voor Onderwijs.

Inhoud lesfiche

De lesfiche is opgebouwd in twee grote thema’s, nl. 

Als leerkracht kan je kiezen om de lessen allemaal te doorlopen of 1 of 2 lessen. 

Ook na de verkiezingen kan het interessant om het materiaal te gebruiken, want ook nadien kan je heel wat artikels over de verkiezingen terugvinden in de verschillende nieuwsmedia. 

Materiaal 

Voorbeeld 

 Aanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.