Home » Aan de slag met Nieuws in de Klas » Lesmateriaal » Lesfiche: Het nieuwslandschap in Vlaanderen

Lesfiche: Het nieuwslandschap in Vlaanderen

Nieuws is overal om ons heen en de hele dag komen we ermee in aanraking. Voor de komst van het internet bleef de verspreiding van nieuws beperkt tot de krant, de televisie en de radio. Nu zijn er heel wat extra manieren om nieuws te volgen: via Google, onafhankelijke nieuwssites, Facebook of Twitter,… Hoe je nieuws volgt, kies je zelf en verschilt van persoon tot persoon.

Leerlingen onderzoeken de verschillen en overeenkomsten tussen nieuwsbronnen en ontdekken hoe nieuws door de verschillende media gevormd wordt.

Inhoud lesfiche

  • Achtergrondinformatie
  • Methodiek 
  • Extra opdracht
    • Lager onderwijs: Welk medium kies jij? 
    • Secundair onderwijs: verschillende perspectieven op nieuws

> Download de lesfiche lager onderwijs
> Download de lesfiche secundair onderwijs

Voorbeeld Lager onderwijs                        Voorbeeld secundair onderwijs   

                  Aanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.