Home » Aan de slag met Nieuws in de Klas » Lesmateriaal » EDUbox Nepnieuws – Interactieve versie

EDUbox Nepnieuws - Interactieve versie

Desinformatie en nepnieuws zijn alomtegenwoordig. En bovendien niet zo eenvoudig te ontmaskeren.VRT NWS, Mediawijs, Arteveldehogeschool en imec maakten daarom de EDUbox Nepnieuws voor het secundair onderwijs. De EDUbox kreeg recent een update en er werd een interactieve versie gemaakt die leerlingen thuis op hun eigen tempo kunnen doornemen.

De EDUbox informeert jongeren over nepnieuws en geeft hen tips en tricks.

Interactieve versie

De les, die jongeren individueel van thuis uit kunnen volgen, bestaat uit stukjes theorie, video’s, reportages en interactieve quizvragen. De leerling volgt zijn eigen tempo, beantwoordt vragen en zoekt dingen online op.

Bekijk hier de interactieve versie.

 

EDUbox Nepnieuws

De EDUbox informeert leerlingen uit het secundair onderwijs over nepnieuws.  Jongeren kruipen in de huid van een “nepnieuwsdetectieve”.  Stap voor stap, met behulp van fiches en opdrachten gekoppeld aan een digitaal luik op VRT.be, leren ze spelenderwijs nepnieuws te ontmaskeren.  Ze krijgen tips zoals “check de datum”, “check de auteur”, “check de bron”. VRT-journalisten leggen in video’s uit hoe ze op de redactie informatie en beeldmateriaal controleren. 

De EDUbox Nepnieuws kreeg recent een update en is opnieuw in beperkte voorraad beschikbaar. Bestellen kan via www.mediawijs.be/bestellen (tot zolang de voorraad strekt). Daarnaast kan je ook een speciale edititie rond corona digitaal downloaden (enkel digitaal beschikbaar). Aanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.