Home » Aan de slag met Nieuws in de Klas » Lesmateriaal » Diversiteit in de media – StampMedia

Diversiteit in de media - StampMedia

Voor vele mensen zijn media, en nieuws in het bijzonder, de bron bij uitstek om kennis en informatie op te doen. Net daarom is het cruciaal hoe nieuws de verschillende groepen in de samenleving afbeeldt. Zeker voor groepen zoals etnisch-culturele minderheden spelen media een grote rol. Veel mensen hebben immers geen rechtstreeks contact met hen en vertrouwen daarom op de informatie die de (nieuws)media hen aanreiken. Vereiste voor diversiteit is dat elke groep voldoende in verschillende nieuwsverhalen aan bod komt.

Hoe representatief zijn de Vlaamse media? Hoe werkt beeldvorming en stereotypering?
Dat ontdek je in dit lespakket ‘Diversiteit in de media’ van StampMedia.

Download hier via Google Drive het volledige lespakket en de presentatie.Aanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.