Home » Aan de slag met Nieuws in de Klas » Lesmateriaal » Amerika krijgt een nieuwe president

Amerika krijgt een nieuwe president

Joe Biden neemt de fakkel over van Donald Trump

20 januari 2021 wordt er eentje om in de geschiedenisboeken te schrijven. Op die dag wordt Joe Biden de nieuwe president van de Verenigde Staten na 4 woelige jaren met Donald Trump aan het roer.

Het is een dag die normaal gepaard gaat met veel plechtigheden, maar die verlopen helemaal anders door de coronacrisis, en omdat Donald Trump de plechtigheid niet zal bijwonen. De inhuldiging van Biden dreigt ook gepaard te gaan met geweld in het hele land. De bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 was daar een trieste voorbode van. 

 

Presidential Inauguration USA 2021, January 20 poster. Social distancing concept US president inauguration with text and balloons with flag. Isolated vector graphic design

 

De media geeft heel wat aandacht aan de verkiezingen in de VS. Wie de inauguratie live wil volgen, kan vanaf 16u55 inschakelen op binnenlandse en buitenlandse televisiekanalen.
Voor meer achtergrondinformatie, analyse en getuigenissen surf je naar de Vlaamse kranten:

www.demorgen.be       www.hln.be      www.hbvl.be       www.gva.be      www.nieuwsblad.be      www.standaard.be      www.tijd.be  

 

Opdrachten

Zoekopdracht: vind het antwoord op volgende vragen via de krantenwebsites

 

Discussie: hoe moet het nu verder in het politiek verdeelde Amerika?

Wat vinden de leerlingen van de situatie in de Verenigde Staten? Welke problemen en oplossingen zien zij? Gebruik hierbij de bevindingen uit de vorige opdracht en start een klasdiscussie.
Deze discussie kan je koppelen aan de rel rond sociale mediakanalen die de accounts van Donald Trump offline haalden. 

 

Analyse: wat betekenen volgende woorden? 

Zoek de betekenis van deze woorden/namen in de context van de verkiezingen in Amerika. Gebruik hiervoor de zoekfunctie op de webpagina’s van de kranten

 

Beeldenstorm

Er werd heel wat beeldmateriaal (waaronder ook cartoons) gemaakt van de rellen in Amerika en de inhuldiging van Joe Biden. Welke beelden vind je terug over:Aanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.