Home » Aan de slag met Nieuws in de Klas » Lesmateriaal » Ad?Wise! – Lespakket Reclamewijsheid (secundair onderwijs)

Ad?Wise! - Lespakket Reclamewijsheid (secundair onderwijs)

Reclame is alomtegenwoordig in de leefwereld van jongeren. Ze zien niet langer enkel reclame op TV, in kranten en magazines of in het straatbeeld, maar ook steeds meer online wanneer ze bijvoorbeeld op sociale media zitten. Reclamemakers zijn echte kraks in het bedenken van nieuwe en originele manieren om de (jonge) consument te bereiken.

Lespakket Ad?Wise!

Om jongeren bewust te maken van de nieuwe reclametrends en uit te dagen hier kritisch over na te denken, werd in het kader van het AdLit-project (Advertising Literacy) een online leerpad ontwikkeld. Dit leerpad bestaat uit twee delen. Het eerste deel zoomt in op nieuwe reclamevormen, waarin de leerlingen bijvoorbeeld met behulp van een animatiefilmpje ontdekken hoe online advertenties op sociale media gepersonaliseerd kunnen worden. Het tweede deel gaat over omstreden reclame waarbij de leerlingen leren over reclamewetgeving en uitgedaagd worden om kritisch na te denken over bijvoorbeeld alcoholreclame of het gebruik van stereotiepe modellen in de reclamewereld. Aan het einde van dit tweede deel schrijven de leerlingen een fictieve zakelijke e-mail met een klacht over ethisch onverantwoorde reclame naar de Jury voor Ethische Praktijken inzake Reclame.

Kortom, doorloop samen met uw leerlingen dit reclamewijze leerpad, en ontdek hoe de vork precies aan de steel zit in het huidige reclamelandschap. Hieronder vindt u meer uitleg over Ad?Wise! in de vorm van een filmpje en een handleiding. Naast het leerpad dat de leerlingen online kunnen doorlopen, werd er eveneens een naslagwerk ontwikkeld waarin alle informatie uit het leerpad gebundeld wordt.

PraktischAanmelden

Meld je aan om een week lang gratis kranten en magazines in de klas te ontvangen of om de status van je bestelling te volgen.

Heb je nog geen account? Dan moet je eerst registreren.

Let op: De themadossiers en het lesmateriaal op de website van Nieuws in de Klas kan je zo gebruiken.

 

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord herstellen

Vul je e-mailadres in. We sturen je een mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen.

 

Aanmelden

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Nieuws in de Klas gebruikt deze informatie enkel om je op de hoogte te brengen van activiteiten, weetjes en trends uit de sector en van onze organisatie. Vink hieronder 'nieuwsberichten' aan als je op de hoogte wil blijven:

Je kan op elk moment jouw gegevens verwijderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken onderaan elke e-mail die je van ons ontvangt, of te mailen naar info@nieuwsindeklas.be. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacyverklaring. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.